ENTREVISTA - JOAN PAU ORTIZ - La solució per acabar amb la Covid és vaccinar-se

El president de la confederació de sindicats de metges de l'estat francès reacciona als anuncis de Macron ahir al vespre

Catalunya Nord

| Berenguer Ballester

El president de la República, Emmanuel Macron va anunciar ahir les mesures que es posarien en plaça per lluitar contra la propagació de la Covid i en particular contra l’augment dels contagis del variant Delta. Recordem que actualment Catalunya Nord té la taxa d’incidència més elevada de l’estat (130 casos per 100.000 habitants). L'objectiu clar del president de la República és incentivar la vaccinació.

La primera mesura concerneix el personal sanitari per qui s’aplica l’obligació de vaccinació abans del 15 de setembre.

Al nivell de la població general, a partir del dimecres 21 de juliol s’amplia l’ús del pas sanitari en llocs que acullen més de 50 persones com els parcs d’atraccions i aixó per a tots els que tenen més de 12 anys. Al mes d’agost el "pass sanitari" passarà a ser obligatori per anar al restaurant, centres comercials, cinema, teatre o encara als transports de llarga durada com bus, trens i avió. Aquestes mesures s’aplicaran als clients però també als treballadors d’aquestes estructures.

Emmanuel Macron ha precisat que de cara a la tardor els tests PCR passaran a ser de pagament si no són receptats per un metge.

Des de l’anunci s’han disparat les demandes d’hora per les cites de vaccinació a través de doctolib. L’ARS proposa també a qualsevol persona de vaccinar-se sense cap cita prèvia avui a Santa Maria la Mar i demà dimecres a l’estació de trens de Perpinyà.

Joan Pau Ortiz, president de la confederació de sindicats de metges de l’estat francès defensa la vaccinació contra el variant Delta.