Recreació de la Cobla Rossellonesa, l'orquestra popular de Catalunya Nord fa 100 anys

ENTREVISTA - Oriol Lluís Gual i Pere Jordà Manaut, dos músics a l'origen d'aquesta reformació

Catalunya Nord, Ceret

Els 6 músics de la Cobla Rossellonesa acompanyats de l'Oriol Lluís Gual i el Frederic Guisset
Els 6 músics de la Cobla Rossellonesa acompanyats de l'Oriol Lluís Gual i el Frederic Guisset

Dos amics, antics alumnes del conservatori, ara músics i professionalment lligats a aquest món, l'un director del Museu de la Música de Ceret, Oriol Lluís Gual, l'altre fabricant d'instruments de cobla, Pere Jordà Manaut.

L'Oriol i el Pere tenen un vell somni tornar a formar una Cobla Rossellonesa, és a dir amb 6 músics: 2 tenores, 1 tible, 1 trompeta, 1 tuba i 1 berra (contrabaix de 3 cordes). Es tracta d'una formació musical típica de Catalunya Nord de fa 100 anys abans de la influència de les formacions de cobla del sud amb 11 o 12 músics.

Després de recopilar partitures i adaptar-les, ara els músics treballen el repertori essencialment basat en obres del Dedodat de Severac. La Cobla Rossellonesa actuarà primer a Tolosa de Llenguadoc el 25 de juny i després a Ceret el 2 de juliol, plaça Picasso, a l'ocasió del centenari de la desaparició del Deodat de Severac precisament.

Entre els projectes a mitjà o llarg termini hi hauria la voluntat de tocar amb instruments d'època i enregistrar un àlbum.