ENTREVISTA - JOAN PAU ORTIZ, president de la Confederació de sindicats de metges de l’estat francès comenta la situació sanitària

Catalunya Nord

| Berenguer Ballester

El nombre de malalts de Covid-19 segueix disminuint a poc a poc. Avui a l’hospital de Perpinyà hi ha 92 pacients hospitalitzats dels quals 16 estan en reanimació. Un pacient ha mort a causa del coronavirus en les últimes 24 hores. Les xifres de l’epidèmia estan marcant una baixada constant d’ençà d’un mes. Diferents factors són a l’origen d’aquesta reducció del nombre de malalts, com el distanciament social i ara també la vaccinació.
Però la taxa d’incidència a Catalunya Nord s’ha estabilitzat en els darrers dies. Avui estem a 66 casos positius per 100.000 habitants. La mitjana estatal de 91. Segons els serveis de l’hospital de Perpinyà aquesta estabilització de la taxa d’incidència no és bon signe i és directament lligada a la progressió del nombre de vaccinacions. Els metges temen que pugui haver-hi una revifalla de l’epidèmia sense poder preveure quan es produirà ni amb quina intensitat.

La vaccinació s’obrirà als joves a partir dels 12 anys en els pròxims dies. Ho va anunciar ahir Emmanuel Macron tot precisant que una autorització dels pares serà necessària per poder vaccinar un adolescent. La vaccinació pels joves de 12 a 18 anys serà oberta a partir del 15 de juny. Aquest anunci segueix el de l’Agència europea del medicament que va aprovar, divendres passat, l’ampliació de la campanya de vaccinació als joves d’entre 12 i 15 anys.