129 ajuntaments nord-catalans donen suport als presos polítics catalans.

El SIOCCAT, sindicat intercomunal per la promoció de les llengües Occitana i Catalana, acaba d'aprovar una moció de suport als presos polítics de Catalunya Sud.
El SIOCCAT ja havia denunciat les detencions de Jordi Sanchez i de Jordi Cuixart, i les d'Oriol Junqueras i Joaquim Forn.
El sindicat denuncia ara els empresonaments de Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Dolors Bassa i Carme Forcadell.
Per unanimitat el SIOCCAT ha aprovat una moció que aporta el seu suport total als presos polítics i denuncia el menyspreu de l’estat espanyol de cara a Catalunya.
El Sindicat escriu que "quan una societat posa a la presó els seus ciutadans per les seves idees, quan una democràcia tria de resoldre els seus problemes polítics per la repressió, quan la justícia ja no és independent, aleshores els fonaments d’aquesta democràcia estan amenaçats".
El passat 20 de setembre, el SIOCCAT ja va votar una moció de suport als 750 batlles de Catalunya Sud convocats per la justícia espanyola únicament per haver facilitat l’organització d’eleccions.
El SIOCCAT, sindicat intercomunal per la promoció de les llengües Occitana i Catalana, reuneix 129 ajuntaments de Catalunya Nord.