ENTREVISTA - JOAN PAU ORTIZ, president de la Confederació de sindicats de metges de l’estat francès comenta la situació sanitària

Catalunya Nord

| Joan Pau Ortiz

Catalunya Nord ha fet aquest dilluns un primer pas d'alleujament de les mesures per lluitar contra la pandèmia de Covid-19, amb la represa dels cursos en presencial per tots els alumnes de maternal i de primària.
El protocol sanitari a les escoles és més estricte que fa un mes, i una classe haurà de tancar tan bon punt es detecti un primer cas de Covid-19. 
A més de les distàncies de seguretat entre grup d’alumnes, també es faran proves PCR i test de saliva per fer un seguiment precís de l’evolució epidemiològica i frenar-ne l’expansió a les escoles.
La setmana entrant hi haurà més mesures d'alleugeriment de les restriccions, com la represa dels cursos en mitja classe per la resta d'establiments i la fi del confinament radial de 10 km.
Uns alleugeriments possibles perquè tot i que les xifres són encara molt elevades, els casos nous estan baixant. També és important el fet que la campanya de vaccinació segueix en marxa i es calcula que per exemple, actualment 1/4 de la població nord-catalana ha rebut una injecció del vaccí.

Comentaris de la situació amb Joan-Pau Ortiz, president de la Confederació de sindicats de metges de l’estat francès.