Fa 3 setmanes que les Caves Ecoiffier d'Alenyà són ocupades com altres lloc de cultura

ENTREVISTA - Sebastià Monge, músic que dona suport a l'ocupació de les Caves Ecoiffier

Rosselló

foto: Facebook Occupation Alenya
foto: Facebook Occupation Alenya

Treballadors de la cultura, militants, sindicalistes i precaris s'uneixen per denunciar, a més del tancament del món cultural, la futura reforma del xomatge. Una altra reivindicació per als intermitents de l'espectacle és l'assegurança d'un segon any en blanc, una mesura a estendre a tots els treballadors temporers. 

La mobilització va començar de forma itinerària en diferents espais culturals com el Mediator de Perpinyà o El Paseo a Paretstortes abans d'establir-se com a lloc d'ocupació permanent les Caves Ecoiffier d'Alenyà. D'ençà de l'inici de l'acció, el 26 de març, són moltes les mostres de suport amb ajudes materials i de menjar que els voluntaris els fan arribar. Davant de l'abundància els ocupants s'han convertit en un punt de recollida per altres associacions que ajuden la gent més precària.

Aquest divendres a la tarda s'organitza una protesta itinerant que començarà a les 2 de la tarda plaça República de Perpinyà. I demà dissabte la cita serà també a les 2 de la tarda, a Alenyà, per informar-se de la reforma del xomatge que els ocupants rebutgen.

Tota la informació d'aquestes accions i reivindicacions es poden trobar actualitzades a la pàgina Facebook "Occupation Alenya".