2 400 persones vaccinades durant el cap de setmana al Palau de les Exposicions de Perpinyà

Catalunya Nord

| ARS Occitanie

Bon inici de campanya de vaccinació pel “vaccinòdrom” del Palau de les Exposicions de Perpinyà. Va obrir divendres i des de llavors més de 2.400 persones ja han estat vaccinades. El sol vaccí administrat és el de Pfizer amb una mitjana de 800 injeccions al dia. Avui aquesta capacitat augmenta i s’haurien de vaccinar fins a 1.200 persones al dia. Fins ara la vaccinació era possible només per les persones de 70 anys i més. Des d’avui també és disponible als majors de 55 anys.

A tot l’estat francès, les vaccinacions són ara obertes a les persones de més de 55 anys. Per aquesta població dos vaccins són disponibles, el d’AstraZeneca i el nou que s’estrena avui, el vaccí Johnson & Johnson. Per aquest nou vaccí una sola dosi és necessària.

Mentrestant, els autotests arriben avui a les farmàcies. Són proves de detecció del virus que es fan per via nasal i que tots podem fer sense menester de tenir cap professional sanitari. En un primer moment sembla que serà molt difícil trobar els autotests en venda. El president de la Unió dels Sindicats de farmacèutics d’oficina (USPO) va assegurar que les farmàcies no estarien a punt avui. Els autotests haurien de costar uns 6 € en un primer moment. Al contrari, la gran distribució fa setmanes que ha obtingut aquestes proves, però no està autoritzada a comercialitzar-les.