Ràdio Arrels retransmet a partir d’aquest dijous els partits de l’USAP i dels Dracs a casa

S'emetran en directe 30 partits a l’any gràcies al patrocini signat amb La Plataforma per la Llengua

Catalunya Nord, Perpinyà

Dragons Catalans
Dragons Catalans

Ràdio Arrels, que enguany celebra els seus 40 anys, fa història amb la retransmissió per primera vegada de rugbi en català. El programa és una coproducció amb AMPLI i amb el patrocini de La Plataforma per la Llengua. Les retransmissions començaran aquest dijous 8 d’abril el partit entre l’USAP i el Biarritz a partir de les 20.45 h tant a través de l'FM com en línia a radioarrels.cat.

És el primer cop a la història que aquest esport, tan arrelat entre els nord-catalans, es podrà seguir en la llengua pròpia del territori. La retransmissió de 30 partits a Aimé Giral i Gilbert Brutus comencen aquest mes d’abril coincidint amb el tram final de la temporada de Pro D2 i el començament de la Superlliga.

Ràdio Arrels és l'únic mitjà de comunicació de la Catalunya del Nord que ofereix el 100 % del contingut en català d’ençà del 1981. Enguany l'emissora celebra el 40è aniversari i, gràcies a l'ajuda de la Plataforma per la Llengua, podrà celebrar-lo oferint els partits de rugbi en català. La Plataforma per la Llengua és l'ONG del català, que treballa per promoure la llengua catalana com a eina de cohesió social en els diferents territoris de parla catalana, amb més de 23.000 socis.

A la Catalunya del Nord, el rugbi, a 15 i a 13, representa un gran motor econòmic i també és un element d'integració per als nouvinguts. El fet que ara es pugui seguir en català, permet que la llengua del país sigui en un lloc clau.

El primer partit serà aquest dijous 8 d'abril USAP - Biarritz, a les 20.50h a Aimé Giral. El següent serà el dissabte 17 d'abril Dracs Catalans - Salford a les 17.45h a Gilbert Brutus.

Al Matiner de Ràdio Arrels d'aquest dijous entrevistem a les 8.35h la Neus Mestres, directora de la Plataforma per la Llengua.

 

Ràdio Arrels se sintonitza a la FM:

- Rosselló 95.0

- Vallespir 88.2

- Conflent 95.5

- Cerdanya i Capcir 93.1

I a través d’internet

Amb el patrocini de la Plataforma per la Llengua