Prova PCR obligatòria per anar a Catalunya Sud

Catalunya Nord

La circulació entre Catalunya Nord i Sud ha estat motiu de dubtes i confusions durant mesos, una situació encara més delicada pels habitants de la vora de la frontera. És particularment veritat pels habitants de la Cerdanya i del Capcir per qui anar a Puigcerdà és sovint una necessitat. Per aclarir si en aquest temps de restriccions es podia creuar la frontera, el batlle d’Estavar es va dirigir diversos cops a les autoritats catalanes i espanyoles, però fins ara sense cap resposta clara.,.
Finalment la resposta ha vingut aquest cap de setmana del govern espanyol, sobretot a causa de la polèmica creada pel fet que nombrosos turistes europeus estan arribant a les regions de Madrid, les Illes, i Canàries, mentre que hi ha encara moltes restriccions per la mobilitat interior.
A partir d’ara, per entrar a l’estat espanyol, cal una prova PCR negativa de menys de 72 hores. Els treballadors transfronterers, els conductors de camions no estan concernits per la mesura. Aquesta restricció tampoc s’aplica als habitants que viuen a menys de 30 km de la frontera, que poden circular a l’interior del límit d’aquest radi sense prova PCR, ni atestació, només amb un justificatiu de domicili.