La campanya de vaccinació s’accelera a Catalunya Nord

El Parc de les Exposicions de Perpinyà serà centre de vaccinació.

Catalunya Nord

La pandèmia de Covid-19 a Catalunya Nord: estabilitat al nivell hospitalari amb 117 persones hospitalitzades, 41 en hospitalització convencional, 21 persones en reanimació, i cap mort. En canvi la taxa d’incidència continua augmentant, ara és de 155, quan fa una setmana era de 80. Està per sota de la mitjana estatal que és de 310.

El president francès Emmanuel Macron va qualificar ahir la vaccinació de prioritat nacional. És doncs una campanya de vaccinació de masses que s’obre amb grans centres de vaccinació que seran anomenats «vaccinodrome». Cada departament en tindrà dos i serviran per provar d’arribar a la immunitat col·lectiva que permetria fer un pas cabdal en la lluita contra el coronavirus. Macron també va anunciar ahir que a partir de dissabte tothom qui tingui 70 anys o més es podrà fer vaccinar. I els mestres i professors passaran a ser prioritaris a partir de mitjans d’abril.

La campanya de vaccinació s’accelera i Catalunya Nord hauria de rebre molt aviat dosis suplementàries del vaccí. De moment  un 10,63% dels nord-catalans han rebut almenys una dosi de vaccí, això representa més de 50.000 persones. Aquest percentatge hauria d’augmentar ràpidament. Un gran centre de vaccinació s’està preparant al Parc de les Exposicions de Perpinyà.