Balanç d'un any de crisi sanitària a la regió administrativa Occitanie

Catalunya Nord

| ARS

L’Agència regional de sanitat ha fet el balanç d’un any de crisi sanitària a la regió Occitanie.
Les xifres més significatives s’han produït al curs de la segona onada, amb un increment important del nombre de defuncions a la regió de +14% entre l'1 de setembre i la fi de l’any 2020.

Un altre xifra que destaquen els serveis de l’Agència Regional de Sanitat, és l’efecte de la crisi sanitària sobre l’activitat dels hospitals.
La situació epidèmica s’ha traduït per importants pics d’activitat pel personal dels establiments hospitalers. L’ARS comenta que malgrat que actualment els indicadors baixen, el nombre de casos greus és encara alt. Una situació complicada a causa de l'arribada dels nous variants de la Covid-19, i particularment del variant anglès, molt present a la regió.
L’objectiu és trencar la seva circulació, i per això es posen en plaça accions territorials per aturar al més ràpidament possible les cadenes de contaminació.

Pel que fa a la vaccinació, 180 persones ja han rebut les dues dosis i 310 000 la primera. Representa 5.3% de la població, 29% dels més de 75 anys, i prop de 84% dels residents en EHPAD.
Les xifres demostren l’eficiència de la vacuna, ja que la taxa d’incidència està baixant de forma més marcada pels públics prioritaris de la campanya de vacunació.