La Generalitat autoritza els desplaçaments entre municipis per assistir als actes de campanya del 14F

ENTREVISTA - Carles Belda, un músic que es desvincula de la part del sector cultural que critica aquesta excepció

Aquest divendres 29 de gener comença oficialment la campanya electoral del 14 de febrer malgrat que el govern de la Generalitat va publicar un decret per ajornar-les fins al 30 de maig a causa de la situació sanitària.

Actualment a Catalunya està en vigor un confinament municipal, significa que els habitants d’un municipi no poden sortir-ne si no és per algunes excepcions com la feina o la cura de persones vulnerables. Tot i privilegiar actes telemàtics, duran les dues setmanes de campanya s’ha afegit un motiu pel qual es pot canviar de localitat, es tracta del fet d’assistir a un míting polític.

En conseqüència, a través de les xarxes socials, una part del sector cultural ha àmpliament criticat aquesta situació denunciant que per un concert o per anar al teatre no era possible sortir del poble.

No és el cas del músic sabadellenc Carles Belda, considera que la campanya electoral és de curta durada i que el govern s’ha vist obligat a preparar unes eleccions en un moment difícil de la pandèmia.