La qüestió dels presos polítics catalans a l'ordre del dia de la Comissió d'Afers Estrangers del Senat francès

ENTREVISTA - Francesc Calvet, senador nord català i signatari de la petició a favor respecte dels drets i llibertats fonamentals a Catalunya

El senador Francesc Calvet va participar ahir a la comissió d’Afers Estrangers duran la qual va preguntar sobre els presos polítics catalans a la comissària de Drets Humans del Consell d’Europa, Dunja Mijatović.

Calvet li va demanar què fa com a comissària perquè els tribunals espanyols compleixin el dictamen de l’ONU a través del Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries, que exigeix l’alliberament immediat dels presos. Mijatović va respondre que ha mantingut contactes amb el govern espanyol i les autoritats policíaques, i que si veu qualsevol raó d’inquietud ho dirà ràpidament i públicament.
El senador nord català, i antic batlle del Soler, subratlla que és la primera vegada que un estat membre de la Unió Europea no executa una demanda directa de l’ONU. La seua voluntat és de no deixar en l'oblit els drets fonamentals catalans i és amb aquesta intenció que d'aquí uns dies participarà a Estrasburg al Consell d'Europa sobre la independència de la justícia.