Joan Pau Ortiz: “La tercera onada de Covid no ha arribat a Catalunya Nord, però s'apropa”

ENTREVISTA - JOAN PAU ORTIZ president de la confederació de sindicats de metges de l’estat francès

Catalunya Nord

| Berenguer Ballester

Encara no es pot parlar de tercera onada a Catalunya Nord, però cada cop la veiem més a prop. Actualment el nivell d’incidència del virus és de 173, molt a prop del límit d’alerta que és de 200. És a dir que avui tenim 173 pacients positius per cada 100.000 habitants, una xifra que en alça constant.
La franja de població més tocada són els joves d’entre 20 a 29 anys amb un nivell d’incidència de 357.
Avui el nombre de pacients hospitalitzats també està a l’alça amb 65 hospitalitzacions, són 7 més en un dia. 8 pacients estan avui en reanimació.

Aquesta tarda sabrem si el toc de queda serà avançat a les 18 h. Actualment aquesta mesura s’aplica en 25 departaments de l’est de l’estat. La generalització del toc de queda podria ser una mesura que aplicarà el govern per provar de frenar l’epidèmia de coronavirus. Cal dir que les xifres de la Covid-19 a tot l’estat no són bones amb més de 23.000 contagis confirmats en 24 hores, molt per sobre dels objectius fixats pel govern.El confinament total de la població sembla ser una opció descartada, de moment, pel govern.
Avui també sabrem si es reforçaran les restriccions a Catalunya Sud. El Pla Territorial de Protecció Civil haurà d’anunciar, per exemple, si es manté el confinament municipal cada dia de la setmana o el tancament dels comerços no essencials el cap de setmana. Les dades del virus a Catalunya Sud van pujant i estem ara al mateix nivell que al mes d’octubre.