Ha començat la campanya de vaccinació Catalunya Nord

Només 20 persones vaccinades de moment a Catalunya Nord

Catalunya Nord, Prada

Ahir va començar a l’hospital de Prada la campanya de vaccinació contra la Covid-19. El doctor Patrice Gimbert, metge de capçalera, ha estat el primer nord-català a rebre la injecció. Amb aquest gest voluntari ha volgut donar l’exemple. Va subratllar que l’eficàcia d’aquest vaccí no feia cap dubte i desitja que tothom tingui clar que s’ha de fer vaccinar. En total 20 persones van rebre el vaccí ahir al Conflent, eren 12 pacients de l’hospital de Prada i 7 membres del personal.
La campanya segueix avui a Prada i a l’Hospital de Perpinyà que disposa, de moment, de 4.800 dosis del vaccí. Aquesta setmana també es començarà a vaccinar els residents de les residències de gent gran de Tuïr, Illa i Prada.
La presidenta del Consell Departamental posa locals, personal i mitjans a disposició del dispositiu de vaccinació. Hermeline Malherbe i la majoria departamental reclamen que la campanya sigui ampliada i generalitzada per aconseguir una immunitat col·lectiva que permetrà sortir d’aquesta crisi.
Un altre indret que podria convertir-se en centre de vaccinació és l’estadi Aimé Giral. El president de l’USAP, François Rivière, proposa que les persones vaccinades puguin tornar al camp per assistir als partits per animar l’equip. 
Fins ara a l’estat francès unes 5 000 persones han estat vaccinades. Aquest nombre anirà creixent amb l’obertura de punts de vaccinació a les ciutats.