El Consell Departamental aprova mesures d'ajudes per a tots els sectors afectats per les conseqüències de la crisi sanitària

Catalunya Nord

Hermeline Malherbe - Presidenta del CD-66
Hermeline Malherbe - Presidenta del CD-66

 El Consell Departamental va votar ahir una moció per alertar de les conseqüències econòmiques i socials que representa el tancament dels remuntadors mecànics a les estacions d’esquí. La moció va ser aprovada per unanimitat dels consellers departamentals. La presidenta Hermeline Malherbe va recordar que s’està impulsant un pla de suport de 500 milions d’€ del departament i ajudes d’inversió de 30 milions d’€ per les estacions d’esquí.

El Departament també ha obert una plataforma telefònica per ajudar les persones que no puguin pagar el lloguer. En aquest temps de crisi cada cop són més les famílies amb problemes econòmics. Per això durant la cessió del Consell Departamental d’ahir es va decidir desbloquejar 400.000€ suplementaris per unes ajudes excepcionals per l’allotjament. 

Per altra banda, el Consell Departamental també va anunciar ahir la creació de dos nous col·legis, un a Clairà i un altre al Voló. Aquests establiments serviran per alleugerir els efectius dels col·legis ja existents. El departament també va aprovar la reconstrucció del col·legi Albert Camus al barri de Sant Galdric de Perpinyà.