El confinament alleugerit, però ara cal respectar el toc de queda

Catalunya Nord

Ha acabat el confinament, tal com era aplicat fins ara a l’estat francès, on per circular calia obligatòriament emplenar una atestació, i les activitats de lleure eren limitades, fins i tot individualment. AS partir d’avui, tothom es pot desplaçar lliurement durant el dia. A la nit, en canvi, s’imposarà un toc de queda entre les 8 del vespre i les 6 del matí i és previst que duri fins al 7 de gener, amb excepció de la nit del 24 al 25 de desembre.

Calques excepcions són previstes, com per passejar el ca, per motius de salut, per motius familiars o per desplaçaments d’interès general. En qualsevol cas una atestació serà obligatòria i haurà de ser acompanyada d’un document que justifiqui el motiu del desplaçament.

El toc de queda implicarà un canvi en els horaris dels comerços. Hauran de tancar abans de les 8 del vespre, serà el cas també per la venda per a emportar. En canvi el lliurament a domicili serà permès durant la nit.

I per fi els residents de les cases de jubilats es podran trobar amb llurs famílies. Podran sortir de la residencia per passar Nadal. Al moment de tornar a la residència hauran de fer un test de Covid i hauran de ser aïllats durant una setmana a les seues cambres.