Amb l'obertura de les estacions d'esquí sud-catalanes, els controls a la frontera són reforçats

Catalunya Nord

Les estacions d’esquí sud-catalanes obren avui al públic. Totes les estacions van pactar conjuntament aquesta obertura i el govern de la Generalitat els hi va donar el vistiplau divendres. Els forfets només es podran comprar per internet per evitar cues a les taquilles.

A Catalunya Nord les estacions d’esquí encara hauran d’estar tancades, almenys fins al 7 de gener. Ho va confirmar divendres el Consell d’Estat que va reconèixer el dret del govern a tancar els remuntadors mecànics. El text del Consell d’Estat reconeix que la decisió tindrà conseqüències importants sobre l’economia de muntanya, però remarca que l’epidèmia de Covid fa pesar una gran pressió sobre els serveis hospitalers i que és necessari evitar nous contagis.
Si teniu la temptació d’anar a esquiar a la Baixa Cerdanya, res nou us ho prohibeix, però el govern francès ha anunciat diverses mesures dissuasives. Qui vagi a esquiar a l’estranger s’arrisca a haver de passar una prova PCR, a ser aïllat durant una setmana i tot això gràcies a un augment de controls a les fronteres.
Cop d’efecte dissuasiu o veritable operació de control? És el que sabrem aquests dies amb la reobertura de les pistes al sud.