Elna acollirà aquest diumenge la segona edició del Mercat de la Terra

Entrevista al Joan Lheritier de Slowfood per entendre la filosofia d’aquest mercat particular en el qual participen productors compromesos

Rosselló

L’associació Slowfood que milita per al menjar bo, sa i local organitza des del mes de setembre Mercats de la Terra a Elna i al Voló, les pròximes dates seran aquest diumenge 13 de desembre per als il·liberrencs i el dimecres 16 per als volonencs.

Mercat de la Terra és com una marca i significa que s’hi trobaran productors bons, nets i justs, és a dir amb productes de qualitat, amb unes pràctiques ecològiques, locals i amb un model econòmic just. L’objectiu és que tothom que hi vingui pugui comprar amb confiança sobre aquests criteris.

Aquest diumenge de les 9h a les 17h, al pàrquing St Jordi d’Elna, a prop de l’oficina de turisme, hi haurà una quarantena de parades, també els cuiners del restaurant La Bartavelle d’Argelers proposaran menjar per emportar i es podrà escoltar música.

El dimecres 16 de desembre, al Voló, és un poc més confidencial amb una quinzena de productors.

Sobre la qüestió del preu en aquests temps de crisi, el Joan Lheritier recomana de comprar sempre productes de temporada, també subratlla que algunes carns, com el porc, són més barates que algunes altres i que en general la societat menja massa carn, és millor comprar-ne menys però de qualitat.