Nova manifestacio per demanar l'obertura de les estacions d'esquí de Catalunya Nord

ENTREVISTA – EDITH MESTRES – de l’Oficina de turisme de Formiguera

Cerdanya-Capcir

| Captura @ Viviane i Jean Philippe Vignaud

Nova manifestació avui dels professionals de l’esquí i del turisme d’hivern. Després dels Angles, la setmana passada, aquest dijous ha tingut lloc a Font-Romeu en resposta a la prohibició per part del govern de mantenir tancats els remuntadors mecànics fins a mitjans de gener. La mobilització es va fer seguint la crida de l’Associació estatal dels Batlles de les estacions de Muntanya que reclamen una data d'obertura humanament acceptable per les estacions d'esquí. A Catalunya Nord, l'esquí representa 1 000 llocs de treball directes i 4000 d'indirectes.
Del ban dels esquiadors, amb aquest tancament de les pistes d’esquí al Capcir i a l’Alta Cerdanya, molts  esperaven poder anar a esquiar a les estacions sud-catalanes. Però el govern ha decidit aplicar mesures dissuasives perquè els esquiadors francesos no vagin a esquiar a l’estranger. El primer ministre Jean Castex ha anunciat que es faran controls a les fronteres i que un aïllament de 7 dies haurà de ser aplicat a qualsevol ciutadà francès que hagi anat a esquiar a l’estranger.
Una mesura criticada pels esquiadors, però que tampoc fa la unanimitat entre els professionals de l’esquí que seguiran sense poder treballar. En efecte consideren que si les estacions de l'estat francès estan tancades, no patiran de cap concurrència si els esquiadors van a les pistes sud-catalanes o andorranes.