Manifestació, dijous a Font Romeu per l'obertura de les estacions d'esquí

Jan Castex: "Vull impedir els francesos d'anar a contaminar-se a les estacions d'esquí de Suïssa o d'Espanya"

Cerdanya-Capcir

Nova manifestació per demanar l'obertura de les pistes d'esquí de Catalunya Nord.
L'Associació estatal dels Batlles de les estacions de Muntanya crida a la mobilització per demanar el que qualifiquen de data d'obertura humanament acceptable per les estacions d'esquí.
Per la seva banda, diversos presidents de les Regions i Departaments dels Alps han demanat al Consell d'Estat de pronunciar-se sobre aquesta prohibició d'obertura

Mentrestant, ahir, el prefecte de Catalunya Nord, en visita als Angles, va deixar clar que no cal esperar cap canvi en els plans del govern francès, que no preveu autoritzar l'obertura de les pistes d'esquí abans de mitjans del mes de gener.
I justament aquest dimecres, el primer ministre Jean Castex, ha dit fins i tot, que hi haurà controls a les fronteres per dissuadir els francesos d'anar a esquiar a l'estranger. La idea de Castex és impedir els francesos "d'anar a contaminar-se a les estacions d'esquí de Suïssa o d'Espanya". Pràcticament els prefectes de les zones concernides, entre les quals Catalunya Nord, podrien ordenar controls aleatoris i mesures de quarantena de 7 dies.