Els clubs esportius necessitaran 2 o 3 anys per tornar a funcionar com abans de la Covid

Entrevista al David Angelats, membre de la federació Francesa de Bàdminton i amb responsabilitats a la Lliga d'Occitanie

Catalunya Nord

Les restriccions actuals per als clubs esportius sols autoritzen la pràctica a l'aire lliure. A partir del 15 de desembre els mainatges llicenciats podran tornar a practicar esport dins dels recintes. Finalment, i amb molts condicionants sanitaris, els adults podrien reprendre l'esport en espais tancats a partir del 20 de gener.

Les úniques excepcions ara mateix concerneixen els esportistes de nivell internacional i olímpic que se poden entrenar i participar en competicions.

El David Angelats juga al club de Toluges, té responsabilitats regionals i estatals per la Federació de Bàdminton. Explica que es valora amb un 30% la baixada del nombre de llicenciats en general a causa de la crisi sanitària, des de les federacions esportives pensen que es necessitaran 2 o 3 anys abans de poder tornar a funcionar com abans de la Covid. A més molts clubs estan pendents de la concretització de les ajudes anunciades per l'estat per poder sobreviure esperant que ja a partir de l'any vinent la gent se tornarà a inscriure.