Manifestació per demanar l'obertura de les estacions d'esquí

L'esquí a Cerdanya o Capcir representa 1 000 llocs de treball directes i 4 000 indirectes.

Cerdanya-Capcir

Els professionals del sector de l’esport d’hivern i del turisme de muntanya han convocat una manifestació aquest matí aprofitant la visita del Prefecte als Angles. Es queixen de les pèrdues que representarà el tancament dels remuntadors mecànics a les estacions d’esquí fins al mes de gener.
Étienne Stoskopf té previst reunir-se amb diversos batlles i amb els dos presidents de les intercomunalitats Pirineus – Cerdanya i Pirineus – Catalanes per tractar de les ajudes de l’estat a les empreses del sector i per detallar les activitats autoritzades a les estacions d’esquí.

Per la seva el senador Francesc Calvet ha alertat per carta Emmanuel Macron de la situació delicada de les comarques de muntanya. Calvet critica la decisió de tancar els remuntadors mecànics mentre que les pistes del Pirineu sud-català no patiran tantes restriccions. Calvet recorda que les vacances de Nadal representen entre el 20 i el 25% de les facturacions de tota la temporada.
La presidenta de la Regió Occitanie, Calrole Delga també ha intervingut en el mateix sentit i ha demanat al primer ministre Jean Castex, una obetura per l'11 de desembre.

L'esquí a Cerdanya o Capcir representa 1 000 llocs de treball directes i 4 000 indirectes.