Elegits nord-catalans contra les línies d'autobusos transfronterers

Catalunya Nord

Aquest dilluns entren en funcionament 3 línies d’autobús que connecten Catalunya Nord amb les comarques gironines.
És el grup de transports TEISA que impulsa aquestes línies transfrontereres. Una connecta el Voló amb Figueres, passant pel Pertús i la Jonquera; una segona línia uneix Sant Llorenç de Cerdans a Figueres per Costoja i Maçanet de Cabrenys, i finalment una tercera línia que passa per Prats de Molló, Molló i Camprodon. Els viatges es faran cada dia i en alguns casos també els caps de setmana i festius.
Per trobar tots els horaris s'ha de consultar la web de teisa-bus.com.

Però l’anunci de l’obertura d’aquestes línies ha generat oposició per part de diversos elegits.
Louis Aliot, el batlle d’extrema dreta de Perpinyà defensa un patriotisme econòmic per impedir que els nord-catalans puguin aprofitar aquests autobusos per anar a fer compres a la Jonquera o al Pertús. Aliot demana a la Generalitat de Catalunya de no posar en plaça aquestes línies d'autobús.
Per la seva banda Robert Bassols, president de la Cambra de Mesters i de l’Artesania dels Pirineus Orientals critica sobretot el fet que les línies de bus siguin inaugurades en uns moments en què s’hauria de potenciar el comerç local per compensar les pèrdues lligades a la crisi sanitària.
El president de la CCI, Cambra de Comerç i Indústria, Bernard Fourcade, s'ha expressat en el mateix sentit, considerant que a l'hora on l'economia local pateix de les mesures sanitàries restrictives imposades per l'estat francès, no és el moment d'introduir un nou element de concurrència.
Finalment, segons Robert Bassols, el Consell departamental hauria demanat, i obtingut de moment que aquestes línies no arribin fins a Perpinyà.