ENTREVISTA - ALFONS QUERA - Els museus han d'aprofitar aquests moments per desenvolupar-se en el món digital

El Director del Museu memorial de l'Exili a La Jonquera continua la seua missió de divulgació i anuncia que juntament amb el Memorial del Camp d'Argelers proposaran aviat una visita virtual

El calendari de confinament i desconfinament no és el mateix a Catalunya Nord i Sud, la situació a la frontera també és confusa. Si a casa nostra els museus són encara tancats, el MUME de la Jonquera en canvi és obert. Els seus horaris són de dimarts a dissabte de 10h a 18h i els diumenges de 10h a 14h. El Director del Museu memorial de l'Exili, Alfons Quera reconeix que són temps difícils perquè la meitat dels visitants són escolars i el servei educatiu vol seguir aquesta tasca pedagògica.

Els projectes i les col·laboracions però continuen. Per exemple el MUME juntament amb el Memorial del Camp d'Argelers estan treballant per oferir aviat una visita virtual dels seus espais i del seu fons museístic. En l'àmbit de la celebració d'activitats al museu es contemplen diverses possibilitats entre les quals les retransmissions en directe per internet.