Divendres Jordi Bartolí i Eric Forcada tractaran de l'art als camps de la Retirada en una trobada virtual

Es tracta d'una proposta de l'institut Ramon Llull i dels centres universitaris de Lió i Rennes arran de la pel·lícula "Josep"

Catalunya Nord

Les universitats de Rennes 2, Lyon 2, ENS i Jean Monnet organitzen aquest divendres 27 de novembre a les 18h30, una trobada en línia sobre la Retirada del 1939.

Al mes de setembre, es va estrenar a l'estat francès el film Josep, dirigit per l’il·lustrador Aurel. La pel·lícula narra la vida del Josep Bartolí, un dibuixant català que va plasmar els horrors de la Retirada. Amb aquesta producció, el tema de la Retirada ha agafat força, el que ha provocat que el professorat hagi decidit convidar Eric Forcada i Jordi Bartolí per conversar amb els alumnes.

Eric Forcada és historiador de l’art i comissari d’exposicions especialitzat en la investigació de l’art durant l’exili republicà. Ha dirigit i participat en nombroses publicacions sobre els artistes republicans exiliats, i ha col·laborat, també, amb el Museu Memorial de l’Exili de la Jonquera.

Jordi Bartolí és un fotògraf, nebot de Josep Bartolí. El seu llibre La Retirada (2009), que consistia en un recull dels dibuixos del seu oncle, va ser la principal font d’inspiració que va portar Aurel a produir Josep.

Després de les seues intervencions s’obrirà un torn de preguntes entre els assistents. La trobada, que tindrà lloc a través de la plataforma Zoom, no només està dirigida a professors i estudiants de la Xarxa Llull, sinó que és oberta a tothom que pugui estar-hi interessat!

Aquí l’enllaç per accedir-hi: Zoom