Els restauradors i les estacions d’esquí, exclosos de la primera fase del desconfinament

Catalunya Nord

Emmanuel Macron va presentar ahir el pla d’alleugeriment del confinament.
Es farà en 3 etapes: La primera començarà dissabte amb la reobertura dels comerços i més tolerància per la mobilitat. Es podrà passejar i practicar activitat física en un radi de 20 quilòmetres per una durada de 3 hores. També es tornen a autoritzar les activitats extraescolars, així com les cerimònies religioses.

Atenció, encara serà obligatori tenir una atestació per poder desplaçar-se.

Emmanuel Macron va anunciar noves mesures de sosteniment a les empreses. Cada establiment tancat administrativament rebrà una ajuda del 20 % de la facturació total de l’any 2019 o els 10.000 € del fons de solidaritat.

La segona fase començarà el 15 de desembre amb la fi del confinament que serà substituït per un toc de queda entre les 21 h i les 7h del matí. És en aquest moment quan podran tornar a obrir els teatres, cinemes i museus.

Les festes de finals d’any s’hauran de fer en un cercle familiar reduït i el toc de queda serà alleugerit a les nits del 24 i 31 de desembre.La tercera fase és prevista el 20 de gener amb la reobertura dels bars, dels restaurants i de les discoteques.
Per les pistes d’esquí encara caldrà esperar més temps, fins a inicis de gener.

L’estat francès reorganitzarà la campanya de test anti Covid. A principis de gener els resultats de les proves no haurien de trigar més de 24 hores.
La campanya de vaccinacions podria començar a finals de desembre o inicis de gener. Un comitè científic farà un seguiment de les vaccinacions i un col·lectiu ciutadà també participarà al seguiment per una millor transparència.