ENTREVISTA - LAURE FORCADE - El més complicat dins les residències és l'allargament de la crisi

El respecte de les restriccions, els tests massius als residents i al personal a cada positiu, la substitució dels treballadors aïllats i la limitació de la presència de les famílies és el dia a dia d'ençà de fa 9 mesos

Catalunya Nord

La segona onada que viu Catalunya Nord en aquesta crisi sanitària de la Covid 19 ha afectat més les residències de gent gran, EHPAD, en relació amb la primera, a la primavera. D'ençà del mes de març, com explica Laure Forcada, que gestiona dos establiments, un a Elna i l'altre a Arles, s'han de respectar moltes restriccions.

La majoria de la gent gran ho entén, però la problemàtica més important és l'allargament d'aquesta situació i el cansament tant dels residents, com dels seus familiars i evidentment els treballadors que han fet i fan molts esforços. El protocol és molt restrictiu, a cada positiu d'un dels residents o membre del personal, es fan tests massius a tothom. Laure Forcade recorda que tot i que les visites de familiars són autoritzades hi ha períodes de tancament, en cas de suspició de casos positius, i el protocol de les visites és restrictiu.