Preocupacions diverses dins l'ensenyament per les mesures sanitàries contra la Covid-19

Catalunya Nord

Entre les nombroses mesures de prevenció per lluitar contra l'expansió de la Covid-19, la més recent hi ha l’obligació de portar mascareta a l’escola pels mainatges a partir de 6 anys. Una mesura que ha generat preocupació i cert rebuig d’una part dels pares d’alumnes. Dissabte una manifestació va ser organitzada a Prada.
Si fins ara les escoles feien sobretot sensibilització de cara a les famílies, avui ja s’haurà d’aplicar aquesta mesura. Els mestres hauran d’informar els pares d’aquesta obligació i hauran d’oferir una mascareta als alumnes que es presentin sense.
Els professors temen haver d’afrontar moments de tensió amb els pares contraris a la mesura.

I des d’aquest dilluns una part dels alumnes dels liceus treballaran des de casa. Avui es comença a aplicar un nou protocol per limitar el nombre d’alumnes a classe. Per tant la meitat dels alumnes treballaran a distància mentre que l’altra meitat ho farà des del liceu. En general es faran torns d’una setmana sobre dues, però cada establiment pot adaptar aquestes rotacions.

D’altra banda diversos sindicats de l’educació criden a una jornada de vaga pels mestres i professors de les escoles, col·legis i liceus. Segons el Sindicat Nacional Unitari de mestres i professors (SNUipp), el seguiment de la vaga podria ser d’un 45 % als centres educatius. Una dotzena d’escoles podrien estar tancades demà. Els sindicats reclamen més mesures sanitàries als centres escolars per garantir la seguretat del personal educatiu i dels alumnes. Una de les principals demandes és reduir el nombre d’alumnes per classe.