ENTREVISTA - DOLORS SERRA - La Diada del 7 de novembre es va recuperar a inicis dels anys 80 i amb un nou impuls d'ençà els anys 2000

Entre el 1987 i el 1999 no es van organitzar activitats lligades a la commemoració del Tractat dels Pirineus, fins que el jovent de Catalunya Nord i Sud van decidir afegir un caire festiu amb concerts

Catalunya Nord

La Dolors Serra, mig girada, participant a la Manifestació del 7N del 1984
La Dolors Serra, mig girada, participant a la Manifestació del 7N del 1984

El 7 de novembre 1659 els reialmes francès i espanyol van decidir dividir Catalunya amb l'annexió del Rosselló i els Comtats a França.

És aquesta partició del país que cada any es commemora pels carrers de Perpinyà generalment una manifestació pel centre que s'acaba al peu del Castellet amb parlaments i la lectura del Manifest a càrrec del Col·lectiu 7 de Novembre. Els orígens d'aquesta commemoració es troben a inicis dels anys 80 amb uns actes de recuperació històrica, va ser el 1984 que per primera vegada es va convocar una manifestació als carrers de Perpinyà. 

La Dolors Serra que hi participa cada any, repassa l'evolució de la Diada de Catalunya Nord i com s'inscriu en el marc de les commemoracions dels Països Catalans.