Manifestacions de pares contra la imposició de l’ús de la mascareta a partir dels 6 anys

Professors demanen mitjans per poder aplicar el protocol sanitari

Catalunya Nord

Balanç contrastat de la reentrada confinada d’ahir. Mestres, professors i personal educatiu han provat de donar un aire de normalitat a una reentrada ben excepcional.Començant per l’homenatge a Samuel Paty al matí i per l’ús obligatori de la mascareta pels alumnes a partir dels 6 anys.
 

Aquesta mesura de protecció ha generat debat al si de les famílies, entre els qui ho consideren com una protecció pels infants i els qui ho veuen com una agressió.
Al Conflent una manifestació de pares d’alumnes va ser convocada davant La Bressola de Prada. Una 30 de pares van protestar contra la imposició de la mascareta als mainatges. La manifestació es va traslladar davant l’ajuntament de Prada on una 60a de manifestants van denunciar el «maltractament físic i mental» que representa l’ús de la mascareta per la mainada. Un representant dels pares d'alumnes de l'escola de Fullà va ser rebut pel sotsprefecte de Prada. La gendarmeria va intervenir al cap d’un quart d’hora per evacuar l’indret amb calma. Una nova manifestació ha estat convocada per dissabte vinent, de nou a Prada.

Després d’aquest primer dia d’escola els sindicats de l’ensenyament reclamen mesures adaptades per poder aplicar el protocol sanitari establert pel govern. Ahir al Liceu Picasso de Perpinyà una 30a de professors es van mobilitzar. Reclamen que s’apliqui un protocol sanitari estricte i que les classes siguin doblades, ja que segons ells és l'única manera de poder aplicar un distanciament entre alumnes. Segons la CGT aquesta reivindicació és comuna a la majoria de col·legis i liceus de Catalunya Nord on el nombre d’alumnes per classe és massa important.