ENTREVISTA - JEAN PLOUZENNEC - Fomentar la donació de sang amb la gastronomia

Als donants de sang sempre se'ls dona alguna cosa per menjar després de la donació, aquesta setmana, 5 cuiners de les Toques Blanques són els encarregats de preparar aquests plats

Catalunya Nord

Des de l’inici de la crisi sanitària actual l’Establiment Francès de la Sang alerta de la dificultat que té per recollir donacions de sang. Un 80 % de les donacions es fa en recollides mòbils, sobretot en empreses. Però últimament les mesures sanitàries no permeten fer aquestes accions i les reserves estan molt baixes.

Per això l’Establiment Francès de la Sang s’ha associat a l’associació de Xefs cuiners «Les Toques Blanques del Rosselló» per una operació original: l’espertinar habitualment proposat després d’haver donat sang, aquests dies, fins al dijous 29 d'octubre, és preparat per 5 xefs.

Si voleu donar sang i tastar els plats d’aquests xefs cuiners, podeu anar a l’annex de l’ajuntament dels Barris Nord de Perpinyà, al costat de l’Hospital. És obert cada dia entre les 12 h i les 17 h.