Catalunya Nord podria passar avui en zona d’alerta màxima per coronavirus.

Jean Castex intervindrà aquesta tarda a les 5 per anunciar noves restriccions a les zones més tocades pel virus. El primer ministre francès, Jean Castex, podria anunciar l’aplicació d’un toc de queda per frenar la ràpida expansió del virus, i Catalunya Nord podria estar a la llista dels departaments concernits per les noves mesures.

Segons l’Agència Regional de Salut, 3 persones van morir ahir a l’hospital de Perpinyà. 49 persones reben tractaments hospitalaris, 13 estan al servei de reanimació. Actualment de cada 100 proves Covid realitzades, 13 són positives.

L’Hospital de Perpinyà limita el nombre de visites. Cada pacient hospitalitzat només podrà tenir una sola visita al dia i que no haurà d’excedir una hora. Només es faran excepcions per les hospitalitzacions d’infants, per naixements o per les persones en fi de vida. Un control d’accés a l’hospital serà aplicat a partir de demà a l’entrada de l’Hospital.

A la regió es declaren aproximadament uns 2.000 casos positius al dia. En una setmana més d’un centenar de persones han mort a la regió i el nombre d’hospitalitzacions per Covid ha augmentat de 25 %.