Entre avui i dilluns entren en vigor noves mesures per frenar la circulació de la Covid19

Catalunya Nord

| Prefectura 66

Catalunya Nord pateix una acceleració de la taxa d'incidència del coronavirus que el 15 d'octubre era de 224,2 casos per 100 000 habitants, amb una taxa de positivitat de 13,7%. A Perpinyà, les xifres són encara més altes amb una positivitat de 19,5%, i una taxa d'incidència de 275,8 casos per 100 000 habitants.
De cara a aquesta situació, la prefectura ha decidit aplicar les mesures previstes a tot l'estat per aquests nivells de circulació del coronavirus.

Totes les festes privades que tenen lloc en sales que eben el públic, siguin públiques com privades seran prohibides a partir d'aquest dilluns 19 d'octubre.

Les concentracions, reunions o activitats de més de 6 persones sobre la via pública o en llocs oberts al públic estan prohibides a partir d'aquest dissabte. Amb l'excepció de les manifestacions reivindicatives declarades, concentracions de caràcter professional, transport de viatgers, o cerimònies funeràries. També continuen autoritats els mercats, i altres manifestacions similars.

Les sales d'espectacle i els cines on el públic està assegut han d'aplicar la regle d'un seient de cada dos entre dues persones o grup màxim de 6 persones, amb un límit de 5 000 persones.

En els llocs on el públic està dret i circula, com els centres comercials, museus, fires i salons, es limita el nombre de persones sobr la base de 4m2 per persona.

Els restaurants ha d'aplicar un protocol sanitari reforçat, amb una distanciació de 1 metre entre les cadires de taules diferents, un màxim de 6 clients per taula, i un registre de clients.

Els bars han de tancar a les 22:00, i està prohibit el servei a la barra.

Finalment la mascareta és obligatòria a totes les poblacions de més de 1 000 habitants.