Protocols sanitàris més estrictes a Catalunya Nord

Els restaurants han de tenir un registre de clients

Catalunya Nord

A partir d’aquesta pròxima mitjanit es començaran a aplicar les noves mesures de restricció decidides pel govern francès. Les grans viles i metròpolis de l’estat aplicaran un toc de queda a les nits.
A casa nostra no serà el cas però sí que s’aplicaran protocols més estrictes en espais públics. Als restaurants, per exemple, el nombre de clients per taula serà limitat a 6 i s’enregistrarà el nom dels clients. També es prohibiran les festes privades com els casaments o aniversaris que se celebrin en sales de festes. Finalment als cinemes, teatres o en qualsevol espai obert al públic també caldrà respectar el distanciament social amb un nombre limitat de persones en un mateix espai.

A l’estat francès, l’expansió de l’epidèmia de Covid-19 va arribar ahir a unes xifres mai vistes des de l’inici de l’epidèmia. Més de 30.000 nous casos van ser detectats en només 24 hores sobre el conjunt de l’estat. Segons les xifres publicades per les autoritats sanitàries el nombre de casos confirmats de contagis ja ha superat els 800.000. El nombre de casos positius detectats és actualment d’un 12,6%.