Covid19: Catalunya Nord podria entrar en" zona d’alerta reforçada"

Catalunya Nord

Les xifres del coronavirus són dolentes a Catalunya Nord i el departament està cada cop més a prop d’entrar en zona d’alerta reforçada.
El què preocupa sobretot és la taxa d’incidència, és a dir el nombre de nous casos declarats en un temps concret. Aquesta xifra ha pujat en picat en els darrers dies. El nivell d’incidència va passar de 67 casos positius a 143 per cada 100.000 habitants en només una setmana, entre l’1 i el 8 d’octubre. Actualment nos apropem als 150 casos per 100.000 habitants. La incidència sobre persones de més de 65 anys també ha crescut, un fet que apropa cada cop més Perpinyà de la zona roja.

A Perpinyà avui hi ha 31 malalts que reben tractaments hospitalaris. Als serveis de reanimació 5 pacients estan rebent tractaments contra la Covid-19.

A l’estat francès unes 1.500 persones estan en reanimació, és la xifra més elevada des de finals del mes de maig. El govern francès reunirà avui un consell de defensa sanitària. El President Emmanuel Macron intervindrà demà a 20 hores per anunciar noves mesures contra l’epidèmia.

A Catalunya Sud el nombre de casos de Covid-19 també està creixent. En tres setmanes s'ha passat de 7.000 casos de Covid per setmana a prop d'11.000 casos. El Departament de Salut de la Generalitat recomana no sortir de casa si no és imprescindible i tenir contacte només amb el cercle més proper.