Els 3 darrers Presidents de la Generalitat de Catalunya reclamen des de Perpinyà una mediació internacional

En una compareixença conjunta de l'Artur Mas, el Carles Puigdemont i el Quim Torra han denunciat la persecució judicial que han patit per haver defensat la democràcia

Perpinyà

Aquest divendres 9 d'octubre l'acte dels 3 presidents de Catalunya a Perpinyà ha començat molt controlat per part del protocol, i s'ha acabat de forma molt amistosa amb la gent que ha vingut a saludar els 3 darrers presidents de la Generalitat a Perpinyà.

Per entrar a la Casa de la Generalitat primer s'havia de ser acreditat, després s'havia de passar les proves sanitàries contra la Covid 19 amb evidentment la màscara, el gel hidroalcohòlic i prendre la temperatura. Sense cap intercanvi previ i amb uns 10 minuts de retard Artur Mas, Carles Puigdemont i Quim Torra han iniciat la seua compareixença per explicar les causes judicials contra ells per haver organitzat la consulta del 9N, el referèndum de l'1-O i haver retirat una pancarta de suport als presos i exiliats 2 dies massa tard. Cada una d'aquestes causes ha acabat o acabarà davant de la justícia europea. 

Una de les poques vies de resolució del conflicte entre Catalunya i Espanya, segons els 3 darrers presidents de la Generalitat, és el diàleg i la negociació amb una mediació internacional i les urnes.

Després d'aquest acte formal i controlat Mas, Puigdemont i Torra han sortit al balcó de la Casa de la Generalitat per saludar la cinquantena de persones que s'han agrupat davant. Al moment de sortir de la Casa aquestes persones han començat a cantar l'himne de Catalunya, els Segadors.

Els 3 presidents i els seus acompanyants llavors han caminat fins al Castellet on s'havia previst fer una foto. En camí hem pogut intercanviar unes curtes impressions amb Carles Puigdemont sobre el sentiment de venir a Perpinyà.

Arribats al Castellet i després de fer les fotos pertinents, ja amb una mica més de temps i permissivitat uns quants seguidors han fet signar llibres o simplement han intercanviat alguna paraula, com una senyora que explicava a l'Artur Mas que havien arribat avui per al Coll d'Ares, fent el camí de l'exili.

Al cap d'uns minuts ja tots els protagonistes marxaven enmig de la curiositat d'alguns perpinyanencs que no eren al cas de la visita dels 3 darrers presidents de la Generalitat a Perpinyà.