ENTREVISTA - MARIA BARCONS - Professors i alumnes s'han hagut d'adaptar a les mesures sanitàries

Fa uns mes de l'inici del curs amb màscares obligatòries i els primers efectes ja es fan notar com el mal de cap arran d'algunes hores respirant amb màscara

Perpinyà

En un mes de classes la professora de català i francès del liceu Maillol, Maria Barcons, reconeix que s'han hagut d'adaptar a les mesures sanitàries imposades per lluitar contra la transmissió de la Covid 19. Si les primeres setmanes va ser difícil de suportar la màscara a causa de les altes temperatures, ara amb la tardor i la frescor és més senzill. En canvi a la classe produeix dos efectes principals, el primer positiu, els alumnes no parlen tant entre ells, i el segon negatiu, requereix que els professors i els alumnes hagin de parlar més fort per fer-ser sentir. 

Una altra conseqüència que destaca la professora és que uns quants alumnes se queixen de mal de cap després de respirar moltes hores amb la màscara. Finalment reconeix que la majoria de joves està molt conscienciada per evitar la propagació del virus i impedir així que s'hagi de tornar a confinar. Malgrat tot s'han revisat algunes normes com l'ampliació del perímetre al voltant del liceu en el qual també s'obliga a dur la màscara perquè molts alumnes sortien del centre educatiu per reunir-se a fora amb els seus amics i sense màscara.