ENTREVISTA - MIREIA FALQUES - El Trabucaire publica 101 comunicats de Mossos d'esquadra independentistes

Guilleries és un col·lectiu de mossos d'esquadra nascut al setembre del 2017, en aquest llibre es recullen els comunicats del periode entre la DUI i la sentència contra el govern

Coincidint amb el tercer aniversari del Referèndum d'Independència de Catalunya l'editorial El Trabucaire acaba de publicar un llibre de comunicats d'un col·lectiu de Mossos independentistes. Aquest recull permet recordar la cronologia dels fets entre el referèndum de l'1 d'octubre 2017 i la publicació de la sentència del judici als membres del govern, el 14 d'octubre 2019.

Guilleries és el nom del col·lectiu que prefereix quedar anònim per precaució davant de possibles represàlies, és també per aquest motiu que han decidit publicar sobre una editorial nord-catalana i doncs fora del territori sota administració espanyola.

A més dels comunicats, en els llibres s'hi poden llegir texts del Miquel Sellarès, primer director de seguretat ciutadana de la Generalitat l'any 1983, Ramon Cotarelo, politòleg madrileny esdevingut català, i Carles Puigdemont, 130è president de la Generalitat.