El coronavirus va fer una víctima més ahir a l’hospital de Perpinyà

Reobertura de l'escola de Saorra

Catalunya Nord

El coronavirus va fer una víctima més ahir a l’hospital de Perpinyà. Ja són 39 morts  Catalunya Nord des de l’inici de l’epidèmia. Actualment 18 persones estan hospitalitzades.

3 municipis més han decidit imposar l’ús de mascaretes a proximitat de les escoles. Toluges, Vilamulaca i Sant Joan la Cella s’afegeixen al llistat de més de 20 municipis que ja han pres aquests mesura. La màscara s’ha de portar en un radi d’uns 50 metres al voltant de les escoles i als carrers definits per cada ajuntament.

La Prefectura va autoritzar ahir la reobertura de l’escola de Saorra al Conflent. El batlle del vilatge en va fer la demanda després d’haver constatat una evolució favorable de la situació sanitària entre els agents intercomunals que havien donat positiu. 2 dels 3 agents contagiats han donat negatiu a les proves i el tercer podria ser substituït mentre estigui en aïllament.

Dos casos positius de Covid-19 a l’establiment escolar privat catòlic Sant Lluís de Gonçaga de Perpinyà. Dos membres del personal han estat aïllats per una durada d’una setmana. L’internat de l’establiment estarà tancat fins al 28 de setembre com a mesura de precaució. La resta del centre educatiu segueix funcionant amb normalitat.

Avui entra en funcionament el nou protocol sanitari a les escoles de l’estat francés. Aquestes mesures permetran tenir menys classes tancades, segons el Ministre d’educació. En cas de tenir un infant positiu en una classe, només aquest mainatge haurà de ser aïllat. El tancament de la classe o de l’escola només es plantejarà en cas de tenir 3 casos positius a la mateixa a classe. El mestre ja no és considerat un «cas contacte» i no s’haurà d’aïllar fins i tot si ha estat en contacte amb un infant positiu. Les màscares segueixen essent obligatòries pels mestres i el personal.