El Vallespir dedica 5 dies a les Transicions ecològiques

L'edició 20 de l’Ecofestival s’acabarà el diumenge 27 al Mas Noguereda de Ceret amb un mercat de productors, animacions i tallers

Ceret, Vallespir

A partir d’aquest dimecres 23 de setembre i fins al diumenge a Ceret se celebrarà l’edició número 20 de l’Ecofestival dedicat a les alternatives ecològiques, solidàries i responsables, organitzat per « Vallespir Terres vivantes ». Cada dia es presentarà algun aspecte específic.

El dimecres serà dedicat a les energies renovables amb la presentació de la cooperativa d’energies participatives CatEnR.

El dijous 24 es projecterà la pel·lícula « Gardons les pieds sur terre » abans d’un debat amb representants del CIVAM Bio, "Terre de Liens", l’agrupament de productors de Ceret i la Confederació pagesa.

El divendres serà dedicat a la mobilitat en presència de la Comunitat de Comunes del Vallespir, l’associació "Vélo en Têt" i el Philippe Bienfait que donarà el seu punt de vista en contra de la creació d’un nou pont sobre el Tec. El dissabte al matí es proposa una sortida botànica precisament al lloc on es preveu la implantació d’aquest pont, a la zona "Oulrich", amb les explicacions de la botànica Janine Rodriguez.

Finalment, l’Ecofestival s’acabarà al Mas Noguereda, el diumenge 27 de setembre amb una jornada entre les 10 del matí i les 6 de la tarda amb trobades i intercanvis sobre les transicions ecològiques al Vallespir. S’hi preveuen tallers, parades, un mercat de productors, animacions i la possibilitat de menjar bio.