Sis nous municipis proposen classes de català amb Òmnium Cultural de Catalunya Nord

Es tracta de Els Banys d'Arles, Elna, Morellàs, Òpol, Vallestàvia i Vinçà. En total són uns 25 pobles en els quals s'ensenya la llengua del país

Catalunya Nord

Si el curs passat es va acabar de forma precipitada, per aquest 2020-2021 tornen les classes de català per adults. Òmnium Cultural Catalunya Nord proposa aprendre el català en 25 municipis de Catalunya Nord, entre els quals n'hi ha 6 de nous: Els Banys (Vallespir), Elna, Morellàs, Òpol, Vallestàvia i Vinçà.

Les classes es fan de mitjans de setembre a mitjans de juny. L'ensenyament és proporcionat per professors i professores qualificats. Els participants poden eventualment preparar-se al certificat oficial de català atorgat per la Generalitat de Catalunya.

Una de les professores, Angela Busquet, que ensenya a Pollestres, Canoes i Sant Genís de les Fonts explica que encara és massa aviat per saber si hi ha més o menys motivació entre els alumnes després de 6 mesos sense classes presencials. A més s'han de respectar totes les restriccions sanitàries imposades per als diferents ajuntaments.

Per a més informació es pot enviar un correu electrònic a catalunyanord@omnium.cat