El nacionalisme excloent nord-català presenta un nou partit polític: Patriotes Catalans

Patriotes Catalans: "Arrels europees i cristianes, respecte, descentralització"

Catalunya Nord

| @Patriotes Catalans

Acaba de nàixer una nova formació política identitària a Catalunya Nord. «Patriotes Catalans» rebutja les etiquetes de dretes o d’esquerres i es presenta com una formació "nacionalista que defensa una catalanitat moderna, arrelada i fidel als 1000 anys d’història del poble català".
Les primeres comunicacions (en llengua francesa) d’aquesta formació no amaguen una herència clarament identitària en què el catalanisme és estretament lligat al rebuig de qualsevol altra cultura o identitat.

L’Identitarisme és una ideologia profundament nacionalista que s’associa sovint a l’extrema dreta i al populisme. Les formacions identitàries defugen d’aquestes etiquetes car llur lluita no va d’esquerres i dretes sinó d’una identitat envers les altres.


Patriotes Catalans es presenta amb la intenció d’interpel·lar l'opinió pública nord catalana sobre diferents temàtiques: descentralització real, equipaments públics, nou impuls econòmic, protecció i promoció de la identitat catalana i connexió amb Catalunya Sud.
La formació denúncia el fracàs del 50 anys de catalanisme polític a Catalunya Nord. Patriotes Catalans dóna l’exemple de Bretanya, el País Basc o Còrsega on els nacionalismes han guanyat diverses eleccions territorials.
Aquests models podrien portar «Patriotes Catalans» a presentar-se algun dia en unes eleccions. De moment la formació tot just s’acaba a través d’un comunicat de premsa i presència a les xarxes socials.
La formació posa endavant valors com "arrels europees i cristianes, respecte, descentralització".