Catalunya Nord passa en zona de circulació activa del virus

15 classes ja han tancat des de l'inici del curs

Catalunya Nord

L’epidèmia del coronavirus segueix guanyant terreny. Aquest diumenge el Prefecte va anunciar que el departament passa en zona de circulació activa del virus. Aquesta classificació dóna la possibilitat al Prefecte de prendre mesures més restrictives respecte a la circulació de persones o la suspensió d’activitats per frenar l’expansió del virus. Per tant tot està a punt per tancar llocs públics i limitar la reunió de persones. Una mesura que el Prefecte només podria prendre en acord amb l’Agència Regional de Salut i els elegits locals.

Catalunya Nord ha passat el nivell d’alerta de 50 casos positius per cada 100.000 habitants, avui el departament està a 81,8. La prefectura avisa que la taxa d’incidència s’ha multiplicat per 25 en només un mes.

 Dues classes de l’escola primària d’Alenyà estaran tancades avui. Un mainatge de CE2 ha donat positiu a la Covid-19. Un altre cas sospitós ha estat detectat en una classe de CM1. Els mainatges han estat aïllats i l’escola d’Alenyà estarà tancada tota la setmana. Des de la reentrada una 15a de classes han tancat al departament.