L’Empordà a través dels ulls de Salvador Dalí

La província de Girona és un dels principals destins turístics catalans per gaudir de l’època estiuenca. Tant en família, amb parella o amics, gaudiràs descobrint els paisatges i plans que ofereix aquesta demarcació. Gaudir de l’estiu banyant-se a les caletes de la Costa Brava o passejar pels pobles medievals de la província, són alguns dels plans que podem realitzar en aquesta regió. Però no ens oblidem que Girona també és un territori on es respira cultura. I és que l’artista Salvador Dalí, va néixer al municipi de Figueres, convertint a la zona en una interessant proposta per conèixer aquest territori a través de la vida i obra del famós pintor.

Una parada indispensable és el Teatre-Museu Dalí, dedicat íntegrament a l’obra del pintor Salvador Dalí. Les obres surrealistes que es troben dins estan considerades com a una col·lecció única. A més, el propi museu construït al segle XIX, ja és una obra d’art en si mateixa gràcies als detalls surrealistes que conserva en les façanes de l’edifici.

El següent punt per descobrir és la Casa-museu de Portlligat, que va ser l’única casa estable del pintor fins a la mort de Gala, artista surrealista i musa de Salvador Dalí. Aquest fantàstic habitatge situat en el petit poble de Portlligat, va ser on Dalí va viure i treballar fins al 1982, quan va canviar de residència per a viure al Castell de Púbol. Des de 1997, l’edifici està considerat com “Be d’Interès Cultural”.

L’última parada del recorregut cultural per la vida de l’artista empordanès finalitza visitant el Castell Gala Dalí de Púbol. Va ser aquí, en aquesta residència, on el pintor surrealista va materialitzar el seu esforç creatiu pensant en la seva musa Gala. El castell d’estil medieval del segle XI està obert al públic des del 1996 i pertany al municipi de La Pera, situat en la comarca del Baix Empordà.