Ha mort la historiadora, i militant històrica de l'esquerra independentista, Eva Serra als 76 anys.

Eva Serra
Eva Serra

Eva Serra va militar al Front Nacional de Catalunya (FNC), al Partit Socialista per l’Alliberament Nacional (PSAN), a la seva escissió –el PSAN-P, després als Independentistes dels Països Catalans (IPC)–, al Comitè de Solidaritat amb els Patriotes Catalans (CSPC) i a l’Assemblea Unitària per l’Autodeterminació (AUA) –després Assemblea d’Unitat Popular (AUP).
Va ser detinguda i absolta en dues ocasions per les seves activitats polítiques els anys 1977 i 1980. 
Des de l’any 2002 formava part de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) a la secció històrico-arqueològica. A més, ha treballat en diverses universitats com la Pompeu Fabra, la UB i la Universitat Catalana d’Estiu (UCE). Els seus llibres, publicats entre els anys seixanta i els anys noranta, tracten la Guerra dels Segadors i el Tractat dels Pirineus, de la societat rural i la història dels Països Catalans.
A Catalunya Nord, Eva Serra era coneguda i apreciada per Les seves estades múltiples, al Casal de Perpinyà, al 7 de Novembre, en els actes del Psan, de la Nova Falç, de l'IPC, així com per la seva vinculació familiar amb el seu germà El Cala (Josep de Calasanç Serra).