ENTREVISTA - ORIOL LLUÍS GUAL, és el nou director del CIMP i del MúSIC de Ceret

Vol, a més d'organitzar 2 exposicions temporals cada any, proposar a grups i músics de tocar alguns dels instruments que són en vitrina per fer-los viure

Ceret, Vallespir

L'Oriol Lluís Gual era fins ara treballador del Museu dels instruments (MúSIC), que depèn del Centre Internacional de Música Popular (CIMP), ha estat nomenat a la direcció al passat mes d'agost.

El seu objectiu és de fer-se conèixer millor perquè malgrat ser situat a sols 100 metres del Museu d'Art Modern, la gent no acaba d'arribar-hi. La filosofia que el nou director vol proposar al visitant és una evolució que vagi del local per arribar fins al global.

Entre els projectes a curt termini hi ha l'organització de les diades del Patrimoni aquest mes de setembre, amb la presentació d'un llibre sobre l'Albert Manyach. I a més llarg termini es vol proposar dues exposicions temporals cada any, per 2021 serà sobre el músic Deodat de Severac i la segona sobre sacs de gemecs. El principal repte de l'Oriol Lluís Gual seria, però, de fer viure els instruments del MúSIC, treure'ls de la vitrina i proposar a instrumentistes de tocar-los.