ENTREVISTA: David Clusellas publica un llibre sobre la visió literària de Barcelona

Aquest assaig editat pel Trabucaire, titulat "Lire Barcelone", estudia 6 llibres en els quals Barcelona és un actor suplementari

Perpinyà

David Clusellas, l'autor del llibre "Lire Barcelone", és nascut a Avinyó, a Catalunya Sud, d'ençà de fa 3 anys viu a Perpinyà. En aquest assaig estudia la visió de Barcelona de 6 autors, en 6 llibres diferents, 2 en català de Mercè Ibarz i Marta Rojals, 2 en castellà, de Milena Busquets i Eduardo Mendoza, i 2 en francès, de Mathias Énard i Grégoire Polet.

Duran molt de temps la capital catalana ha tingut una imatge quasi exòtica, l'autor ha volgut estudiar quina visió en tenen els escriptors contemporanis. El llibre ha estat acabat a la tardor del 2019 i va sortir en ple confinament. Ara, uns mesos després, "Lire Barcelone" editat pel Trabucaire es pot trobar a les llibreries. En l'entrevista el David explica com ha triat les obres estudiades, perquè el subjecte és Barcelona i com han reaccionat alguns dels autors estudiats. Obra també perspectives passades i futures del paper de Barcelona en el món literari. Al David Clusellas li agradaria que se'n faci també la versió catalana i castellana.