Consell departamental i Consell regional distribuiran mascaretes reutilitzables als col·legis i liceus

Catalunya Nord

Dimarts 1 de setembre serà dia de reentrada pels alumnes de Catalunya Nord. El ministre francès d’educació, Jean-Michel Blanquer ha presentat les mesures que s’hauran d’aplicar als centres escolars.
Aquesta reentrada seguirà les recomanacions del protocol sanitari publicat a finals de juliol però amb un alleujament de les regles de distanciament social. Ja no s’haurà d’imposar una distància concreta entre alumnes si els locals no ho permeten o si aquesta mesura fa que no es puguin acollir tots els alumnes. Per la resta les mesures segueixen vigents, com ara la desinfecció dels locals o el respecte dels gestos barrera.
La principal mesura serà l’ús de mascaretes que serà obligatori pels adults i pels alumnes a partir d’11 anys. Aquesta mesura s’aplicarà als col·legis i liceus, en canvi cap obligació pels mainatges de les escoles maternal i primària.
Però les màscares no seran gratuïtes, segons va anunciar el govern francès.
El Consell Departamental anuncia que distribuirà gratuïtament dues màscares de teixit per cada alumne de col·legi de Catalunya Nord. La distribució començarà la setmana entrant pels 23.500 alumnes de col·legi del departament. La Regió va fer el mateix anunci pels alumnes de liceu.