L'Hora solidària dels dijous al Castellet es deslocalitzarà cada 4 setmanes

La primera sortida tindrà lloc a la Maternitat d'Elna el dijous 20 d'agost, i el diumenge 23 s'organitzarà una nova caminada entre Els Banys i Arles

Catalunya Nord

Amb Hervé Pi, membre del Comitè de Solidaritat Catalana, fem un punt sobre l'actualitat d'aquest comitè.

Per començar aclarim el que va passar el dijous de la setmana passada amb la intervenció de la policia municipal de Perpinyà, si cada dijous han estat present al moment de l'Hora Solidària al peu del Castellet, el dijous 6 d'agost van identificar alguns dels presents i els van indicar que haurien de declarar la manifestació, sinó el que més els preocupava era que els actes s'acabin a les 19h30 quan havia de començar una animació.

Aquest dijous es tornarà a fer l'Hora Solidària a les 18h30 plaça Aragó per acabar al peu del Castellet però el dijous següent, el 20 d'agost aquesta cita es traslladarà a la Maternitat d'Elna. Els membres del Comitè van decidir que 1 de cada 4 dijous es deslocalitzaria per mostrar també el rebuig a les idees d'extrema dreta de la nova municipalitat.

El diumenge 23 d'agost el Comitè organitzarà una nova caminada entre els municipis dels Banys d'Arles i Arles, al Vallespir.

Finalment l'Hervé Pi ha destacat que l'exposició de les 55 urnes, actualment confinada a Lleida, tornarà a Catalunya Nord per ser presentada a partir del 5 de setembre a Sant Cebrià.